Letbanen markerer 5 år med stor succes og rekordhøj passagertal

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Letbanen fejrer 5-års jubilæum med over 25 mio. passagerer og rekordfart.

Letbanen står over for en stor milepæl, idet den kan fejre sin 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Siden åbningen har over 25 millioner passagerer benyttet sig af den populære transportform, som dagligt serviceres af flere end 20.000 passagerer.

Jubilæet markeres med en række arrangementer, herunder gratis rejser og diverse happenings for passagerne på selve dagen. Der vil også være et officielt ministerbesøg samt en markering den 29. april på Herman Sallings Plads for at fejre denne begivenhed.

Letbanens historie begyndte med åbningen af første strækning fra Aarhus Hovedbanegård til Universitetshospitalet i Skejby i 2017. Dette blev efterfulgt af indvielsen af Odder-strækningen i 2018 og Grenaa-strækningen i 2019. I dag kører Letbanen på 110 kilometer skinner og krydser fire kommunegrænser, hvilket cementerer dens rolle i regionens transportnetværk.

Opbakningen til Letbanen er fortsat i vækst med næsten 6 millioner passagerer sidste år, og en ny rekord blev sat i første kvartal af 2024 med knap 1,6 millioner passagerer. Letbanens bidrag til miljøet er også bemærkelsesværdigt med en årlig CO2-besparelse på 4.305 ton, da den udelukkende kører på el.

Med en klar vision om at være mange østjyders foretrukne kollektive transportmiddel fokuserer Letbanens strategi på seks temaer: Passagertilfredshed, Branding og omdømme, Kapacitet og drift, Organisation, Bæredygtighed, og Samarbejder. Denne tilgang sikrer, at Letbanen fortsat vil være en nøglespiller i regionens kollektive trafiksystem.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/apr/pressemeddelelse-fra-aarhus-letbane-om-5-aars-foedselsdag

Kilde: Norddjurs Kommune