Norddjurs lancerer lokal maskiningeniøruddannelse i samarbejde med virksomheder

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

En banebrydende maskiningeniøruddannelse lanceres lokalt i Norddjurs i samarbejde mellem VIA og lokale virksomheder

En revolutionerende nyhed for erhvervslivet i Norddjurs Kommune, da en maskiningeniøruddannelse bliver introduceret lokalt i august 2024. Dette nye uddannelsestiltag er et partnerskab mellem VIA University College og en række lokale virksomheder i kommunen.

Den primære ambition med denne uddannelse er at gøre det nemmere for lokale virksomheder at rekruttere ingeniører og dermed støtte op om kommunens økonomiske vækst. Uddannelsesprogrammet er designet til at være fleksibelt og praktisk orienteret, hvilket betyder, at virksomheder bliver integreret som hoveduddannelsessteder. Her får studerende chancen for at dykke ned i arbejdsopgaver og projekter, som giver dem hands-on erfaring fra dag ét.

Borgmester Kasper Bjerregaard udtrykker sin begejstring for uddannelsens lancering og dens betydning for lokal erhvervspolitik. Han ser dette som et vigtigt skridt fremad i forhold til at tiltrække og fastholde talentfulde ingeniører i Norddjurs Kommune.

Uddannelsesforløbet er bygget op omkring selvstudie, onlineundervisning samt praktikophold direkte i de deltagende virksomheder. Det innovative ved denne tilgang er, at studerende får mulighed for at blive en del af virksomhedens dagligdag, samtidig med at de opnår akademiske kvalifikationer.

Over en periode på 3,5 år kan studerende erhverve sig titlen som maskiningeniør (diplomingeniør), med speciale enten i produktionsteknik eller maskinteknik. Dette initiativ henvender sig primært til virksomheder, der allerede har, eller som ønsker at ansætte, en person der interesserer sig for at uddanne sig indenfor dette fagområde.

For at deltage i programmet kræver det, at virksomhederne bidrager med relevante opgaver og projekter, som kan integreres i de studerendes studieforløb. Desuden skal de have mindst én ansat ingeniør på deres team og være i stand til at tilbyde en mentorordning, der kan guide de studerende gennem deres uddannelse.

Med introduktionen af dette uddannelsetiltag understreger Norddjurs Kommune sit engagement i at facilitere vækst og innovation inden for lokalt erhvervsliv, samtidig med at de sikrer en praktisk og tilgængelig vej til ingeniøruddannelsen for interesserede individder.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/feb/inviter-en-ingenioertrainee-ind-i-din-virksomhed

Kilde: Norddjurs Kommune